O Nas

Borpince to miejsce, które powstało w 2005 roku i zrodziło się z rodzinnej pasji do jedzenia, wina, biesiadowania i klimatycznych wnętrz. Nasz dom był zawsze otwarty i nigdy nie brakowało w nim Gości. Tata gotował tradycyjnie, mama dodawała szczypty elegancji i oryginalności, ja dobierałam wino a siostra dbała o klimatyczne dekoracje. Sercem domu była jadalnia, w której stół nigdy nie był pusty. Nic tak nie łączy niż wspólnie spędzony czas przy stole!
Pomysł węgierskiej restauracji nie jest przypadkowy. Moi rodzice od lat ’80 związani byli z biznesem restauracyjnym. Mój ojciec Zoltan Trón jest Węgrem, który do Polski trafił w ślad za swoją polską małżonką wiele lat temu. Zawsze marzył o stworzeniu w Warszawie miejsca, które przybliży klimaty Węgier jego bardzo szerokiemu gronu znajomych. To Zoltan był pomysłodawcą i motorem do otwarcia Borpince. Ze względu na niezwykle liczną i bliską mi rodzinę węgierską moje więzi z kulturą Madziarów są bardzo silne i z niemniejszym zapałem realizuję plan rozpoczęty przez mojego ojca.

przybliżyć Węgry Polakom,
zdobyć ich serca przez żołądek,
stworzyć zalążek Węgier w sercu Warszawy,
wypić wiele kieliszków świetnego węgierskiego wina,
wspólnie spędzać czas przy stole w miłej atmosferze.

To głęboko zakorzenione tradycje, które kierują mną w naturalny sposób. To w końcu moje cele, które wspólnie z całym zespołem realizuję w Borpince.

beata-tron-nowak
Właścicielka

Beata Trón-Nowak