Menu

„W Borpince dbamy o autentyczne doznanie kuchni węgierskiej przy użyciu nowych technik i pięknej formie serwowania dań. W kuchni stawiamy na jakość i pochodzenie używanych produktów, które w otoczce fine dining’owej zapewniają fantastyczne efekty wizualno-smakowe. Zależy nam jednak by nie zmieniać charakteru i rodowodu dań oraz by były jak najwierniejszym odwzorowaniem smaków kuchni Madziarów. Menu w Borpince to kilka dynamicznie zmieniających się pozycji. Każdego tygodnia zmieniamy dwie z nich jest więc okazja by podążać za sezonem i regularnie próbować nowych potraw.”

kucharz-jarek-ogonowski
Szef Kuchni

Jarek Ogonowski

Levesek / Zupy / Soups

Bográcsgulyás 12,-
Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Halászlé   13,-
Tradycyjna zupa rybna z filetem z suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with catfish fillet served in a cauldron

Levesek / Zupy / Soups

Bográcsgulyás 12,-
Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Halászlé   13,-
Tradycyjna zupa rybna z filetem z suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with catfish fillet served in a cauldron

Föételek / Dania Główne / Main Courses

Bárányszegy 82,-
Konfitowany mostek jagnięcy z warzywami, grzanką i sałatką pietruszki
Confit lamb brisket with vegetables, toast and parsley salad

Marhapofa vörösborban 38,-
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie z rozmarynem
Beef cheeks braised in red wine with rosemary

Padlizsán kecskesajtjal 32,-
Pieczony bakłażan z pomidorem, papryką i serem kozim z musem z grillowanej papryki
Baked aubergine with tomato, paprika and goat cheese with grilled paprika mousse

Debreceni marhatokány 36,-
Wołowina po debreczeńsku z kiełbasą z mangalicy, warzywami i groszkiem cukrowym
Debrecen beef with mangalica sausage, vegetables and sugar peas

Szüzérmék gombával  40,-
Polędwiczka wieprzowa z rydzami, białym winem i kwaśną śmietaną
Pork fillet with mushrooms and sour cream

Mangalica cigánypecsenye 42,-
Karkówka z mangalicy z grzebieniem z wędzonej słoniny i pieczonym pomidorem
Mangalica steak with smoked bacon and backed tomato

Harcsapaprikás 42,-
Pikantny paprykarz z suma z kwaśną śmietaną i marynowaną szalotką
Paprika catfish with sour cream and marinated shallots

Köretek / Dodatki / Sides

Juhtúrós galuska 8,-
Kluseczki galuszka zapiekane z bryndzą
Galushka noodles backed with sheep cheese

Paradicsom kiválasztása menta mártással 9,-
Selekcja pomidorów z dressingiem miętowym
Selection of tomatoes with mint dressing

Burgonya confit 7,-
Ziemniaki konfitowane w maśle
Potatoe confit in butter

Zöldbab 8,-
Fasolka szparagowa na wędzonej słoninie
Green beans on smoked bacon

Tarhonya bechamel és cheddar 12,-
Makaron tarhonya zapiekany w beszamelu z serem cheddar
tarhonya baked with bechamel and cheddar cheese

Lecsó 15,-
Leczo z pikantną kiełbasą
Stewed tomatoes, red pepper and spicy sausage

Köretek / Dodatki / Sides

Juhtúrós galuska 8,-
Kluseczki galuszka zapiekane z bryndzą
Galushka noodles backed with sheep cheese

Paradicsom kiválasztása menta mártással 9,-
Selekcja pomidorów z dressingiem miętowym
Selection of tomatoes with mint dressing

Burgonya confit 7,-
Ziemniaki konfitowane w maśle
Potatoe confit in butter

Zöldbab 8,-
Fasolka szparagowa na wędzonej słoninie
Green beans on smoked bacon

Tarhonya bechamel és cheddar 12,-
Makaron tarhonya zapiekany w beszamelu z serem cheddar
tarhonya baked with bechamel and cheddar cheese

Lecsó 15,-
Leczo z pikantną kiełbasą
Stewed tomatoes, red pepper and spicy sausage

Édességek / Słodkości / Sweets

Fagylalt tökmagolajjal 15,-
Lody waniliowe z olejem z pestek dyni, kandyzowaną dynią i prażonymi pestkami dyni
Vanilla ice cream with pumpkin seed oil, candied pumpkin and roasted pumpkin seeds

Gundel palacsinta 24,-
Płonący naleśnik z musem orzechowym i czekoladą
Flaming pancake with walnuts and chocolate topping

Gesztenye fondant 21,-
Kasztanowy fondant z musem z truskawek i bitą śmietaną z wanilią
Chestnut fondant with strawberry mousse and whipped cream with vanilla

Mandulas crumble 18,-
Migdałowy crumble śliwkowo-gruszkowy z lodami waniliowymi
Pear-plum crumble with almonds and vanilia ice cream

*Prezentowane na stronie menu może nieznacznie różnić się od restauracyjnego