Menu | Borpince

Menu

„W Borpince dbamy o niezapomniane doznania kulinarne przy użyciu nowych technik i pięknej formie serwowania dań. W kuchni stawiamy na jakość i pochodzenie używanych produktów, które w otoczce fine dining’owej zapewniają fantastyczne efekty wizualno-smakowe. Menu jest zawsze odzwierciedleniem aktualnego sezonu i bazuje na surowcach, które w danym okresie prezentują swoje najlepsze oblicze.”

 

kucharz-jarek-ogonowski
Szef Kuchni

Jarek Ogonowski

MENU STANDARD dla grup 135 zł / osobę

Na początek / Starters

Salami i kiełbasa z mangalicy, ser koryciński, wędzony sum, papryka jabłkowa, ser halloumi, orzechy włoskie, oliwki, owoc kapara, chrupkie pieczywo
Salami and mangalica sausage, Korycin cheese, smocked catfish, halloumi cheese, apple pepper, walnuts, olives, capers, crispbread

Smalec paprykowy, pasztet z wątróbek z brandy oraz pasta serowa körözött podana ze świeżym pieczywem własnego wypieku
Paprika lard, brandy liver pate and cheese paste körözött served with fresh homemade bread

Selekcja pomidorów z pikantnym dressingiemi i z sosną
Selection of  tomatoes with spicyvinegar and  pine

Zupy / Soups

Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

Na początek / Starters

Salami i kiełbasa z mangalicy, ser koryciński, wędzony sum, papryka jabłkowa, ser halloumi, orzechy włoskie, oliwki, owoc kapara, chrupkie pieczywo
Salami and mangalica sausage, Korycin cheese, smocked catfish, halloumi cheese, apple pepper, walnuts, olives, capers, crispbread

Smalec paprykowy, pasztet z wątróbek z brandy oraz pasta serowa körözött podana ze świeżym pieczywem własnego wypieku
Paprika lard, brandy liver pate and cheese paste körözött served with fresh homemade bread

Selekcja pomidorów z pikantnym dressingiemi i z sosną
Selection of  tomatoes with spicyvinegar and  pine

Zupy / Soups

Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

Dania Główne / Main Courses

 Papryka, pomidory, cebula, czosnek, kiełbasa z mangalicy, duszone w stylu leczo
Onions, garlic, tomatoes, paprika and mangalica sausage stewed in a classic Hungarian style

Gulasz z jelenia z jałowcem i prażonym rozmarynem
Deer stew with juniper and roasted rosemary

Grillowana pierś indyka z sosem bakony z pieczarek portobello i kwaśną śmietaną
Grilled turkey breast with portobello mushroom sauce and sour cream

Dodatki / Sides

Selekcja sałat z dressingiem z bzu
Selection of lettuces with lilac dressing

Fasolka szparagowa z palonym masłem
Green beans with brown butter

Goluszki zapiekane z bryndzą
Galushka noodles baked with sheep cheese

Ziemniaki pieczone w soli
Potatoes baked in sal

Słodkości / Sweets

Lody waniliowe, pestki dyni, kandyzowana dynia, olej z pestek dyni
Vanilla ice cream, pumpkin seeds, candied pumpkin, pumpkin seed oil

Puree z kasztanów z odrobiną rumu i bitą śmietaną
Chesnutt puree with rum and whipped cream

 

MENU VIP dla grup 165 zł/osoba

Na początek / Starters

Smalec paprykowy, pasztet z wątróbek z brandy oraz pasta serowa körözött podana ze świeżym pieczywem własnego wypieku
Paprika lard, brandy liver pate and cheese paste körözött served with fresh homemade bread 

Podwędzany tatar wołowy z anchois i majonezem truflowym
Smoked beef tartare with anchovies and truffle mayonnaise

Ser halloumi z gruszkąw czerwonym winie, granatem i orzechami
Halloumi cheese with pear in red wine, pomegranate and nuts

Salami i kiełbasa z mangalicy, ser koryciński, wędzony sum, papryka jabłkowa, ser halloumi, orzechy włoskie, oliwki, owoc kapara, chrupkie pieczywo
Salami and mangalica sausage, Korycin cheese, smocked catfish, halloumi cheese, apple pepper, walnuts, olives, capers, crispbread

Selekcja pomidorów z pikantnym dressingiemi i z sosną
Selection of  tomatoes with spicyvinegar and  pine

Zupy / Soups

Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

MENU VIP dla grup 165 zł/osoba

Na początek / Starters

Smalec paprykowy, pasztet z wątróbek z brandy oraz pasta serowa körözött podana ze świeżym pieczywem własnego wypieku
Paprika lard, brandy liver pate and cheese paste körözött served with fresh homemade bread 

Podwędzany tatar wołowy z anchois i majonezem truflowym
Smoked beef tartare with anchovies and truffle mayonnaise

Ser halloumi z gruszkąw czerwonym winie, granatem i orzechami
Halloumi cheese with pear in red wine, pomegranate and nuts

Salami i kiełbasa z mangalicy, ser koryciński, wędzony sum, papryka jabłkowa, ser halloumi, orzechy włoskie, oliwki, owoc kapara, chrupkie pieczywo
Salami and mangalica sausage, Korycin cheese, smocked catfish, halloumi cheese, apple pepper, walnuts, olives, capers, crispbread

Selekcja pomidorów z pikantnym dressingiemi i z sosną
Selection of  tomatoes with spicyvinegar and  pine

Zupy / Soups

Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołku
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

Dania Główne / Main Courses

Palona cukinia z humusem buraczanym i marynowaną szalotką
Roasted zucchini with beetroot humus and marinated shallots

Pierś kacza sous-vide z sosem wiśniowo-szczawiowym
Sous-vide duck breast with cherry-sorrel sauce

Paprykarz z suma z piklowaną szalotką i kwaśną śmietaną
Catfish paprikash with pickled shallots and sour cream

Dodatki / Sides

Selekcja sałat z dressingiem z bzu
Selection of lettuces with lilac dressing

Fasolka szparagowa z palonym masłem
Green beans with brown butter

Truflowe puree z korzenia pietruszki
Truffle puree of parsley root

Goluszki zapiekane z bryndzą
Galushka noodles baked with sheep cheese

Ziemniaki pieczone w soli
Potatoes baked in salt

Słodkości / Sweets

Lody waniliowe, pestki dyni, kandyzowana dynia, olej z pestek dyni
Vanilla ice cream, pumpkin seeds, candied pumpkin, pumpkin seed oil

Puree z kasztanów z odrobiną rumu i bitą śmietaną
Chesnutt puree with rum and whipped cream

 

*Prezentowane na stronie menu może nieznacznie różnić się od restauracyjnego