Wieczór z Menu Degustacyjnym
wyjątkowe węgierskie dania dostępne w formie menu degustacyjnego
Wegetariańskie menu degustacyjne z okazji Dnia Kobiet – zapraszamy od 4 do 8 marca!
Jedyny taki wieczór, choć kolacje z menu degustacyjnym odbywają się cyklicznie (zwykle raz w miesiącu). Każde wydarzenie ma wymiar indywidualny i wyjątkowy. Składniki, których używamy są w dużej mierze dostępne sezonowo i często zdobyte przez naszych zaufanych dostawców w bardzo małych ilościach. Kolacja z menu degustacyjnym to naprawdę okazja aby spróbować czegoś wyjątkowego.
To prawdziwa uczta kulinarna w charakterze nowoczesnej kuchni węgierskiej, która zapewni niezapomniane wrażenia z wizyty w Borpince. W menu degustacyjnym znajdziecie sezonowe produkty z Węgier, które szef kuchni Jarek Ogonowski po mistrzowsku łączy z inspiracjami i technikami z różnych stron świata. Wieloskładnikowe menu degustacyjne serwowane jest gościom w całości co pozwala spróbować wielu niecodziennych potraw, oryginalnych połączeń smakowych i najwyższej jakości surowców podczas jednego spotkania przy stole.
Nasz sommelier Dawid Rosiński, zaproponuje do każdego dania specjalnie dedykowane wino, a Państwo będą mieli okazję dodatkowo zamówić i spróbować wielu wyśmienitych win węgierskich harmonizujących z potrawami z Menu Degustacyjnego.
W trosce o bezpieczeństwo i komfort wszystkich Gości prosimy o wcześniejszą rezerwację.
WEGETARIAŃSKIE MENU DEGUSTACYJNE 130 zł
mnóstwo autentycznych węgierskich smaków serwowanych do stolika
WYDARZENIE ODROCZONE - ponieważ nasi ukraińscy koledzy z pracy zaangażowani są w ratowanie swoich rodzin i przyjaciół nie mamy pola by zająć się tak ambitnym projektem jakim niewątpliwie jest menu degustacyjne. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą - z pewnością do nie wrócimy
Jednocześnie kilka z proponowanych dań wegetariańskich trafiło już do naszego standardowego menu więc zapraszamy serdecznie!
Serwis drugi - Dania Główne
Csicsóka paprikás
Paprykarz z topinamburu
Creamy paprikash with jerusalem artichoke
Cékla gratin
Gratin buraczany
Beatroot gratin
Sült padlizsán kecskesajttal
Bakłażan pieczony z kozim serem i orzechami
Eggplant backed with goat cheese and nuts
Beluga lencse ropogós zöldségekkel
Soczewica beluga z chrupiącymi warzywami
Beluga lentiles with crispy veggies
Serwis trzeci - Desery
Áfonyás csokoládé málnával
Czekolada z musem jagodowym i malinami
Chocolate with blueberry musse and rastberries
Avokádos-csokoládés eclair
Ptysie z kremem z avocado i czekolady
Eclairs with avokado and chocolate