Menu Degustacyjne | Borpince

Wieczór z Menu Degustacyjnym

wyjątkowe węgierskie dania dostępne w formie menu degustacyjnego

Najbliższy wieczór z menu degustacyjnym już 11 grudnia!

Jedyny taki wieczór, choć kolacje z menu degustacyjnym odbywają się cyklicznie (zwykle raz w miesiącu). Każde wydarzenie ma wymiar indywidualny i wyjątkowy. Składniki, których używamy są w dużej mierze dostępne sezonowo i często zdobyte przez naszych zaufanych dostawców w bardzo małych ilościach. Kolacja z menu degustacyjnym to naprawdę okazja aby spróbować czegoś wyjątkowego.

To prawdziwa uczta kulinarna w charakterze nowoczesnej kuchni węgierskiej, która zapewni niezapomniane wrażenia z wizyty w Borpince. W menu degustacyjnym znajdziecie sezonowe produkty z Węgier, które szef kuchni Jarek Ogonowski po mistrzowsku łączy z inspiracjami i technikami z różnych stron świata. Wieloskładnikowe menu degustacyjne serwowane jest gościom  w całości  co pozwala spróbować wielu niecodziennych potraw, oryginalnych połączeń smakowych i najwyższej jakości surowców podczas jednego spotkania przy stole.

Nasz sommelier Dawid Rosiński, zaproponuje do każdego dania specjalnie dedykowane wino, a Państwo będą mieli okazję dodatkowo zamówić i spróbować wielu wyśmienitych win węgierskich harmonizujących z potrawami z Menu Degustacyjnego.

W trosce o bezpieczeństwo i komfort wszystkich Gości prosimy o wcześniejszą rezerwację.

MENU DEGUSTACYJNE 130 zł
mnóstwo autentycznych węgierskich smaków serwowanych do stolika

Serwis drugi - Dania Główne

Halászlé
Pikantna zupa rybna z filetami suma
Spicy fish soup with  catfish fillet 

Mésszeles ponty
Limonkowe pikantne faworki z karpia
Lime and spicy carp stripes

Kecskesajt táska
Drożdżowe pierogi z serem kozim, szalotką i ziemniakiem truflowym
Yeast rolls with goat cheese, shallots and truffle potatoes

Libamell
Pierś gęsia metodą sous-vide z burakami pieczonymi w soli z szalotką i rozmarynem
Goose breast sous-vide with beetroot backed in salt, shallots and rosemary

Petrezselyemgyökér püré
Truflowe puree z pietruszki
Truffle puree of parsley root

Serwis trzeci - Desery

Mákos rétes
Rétes z białym makiem i sosem anglaise
Strudel with white pumpkin and crème anglaise

Gesztenye Truffle
Gorąca trufla kasztanowa z musem truskawkowym
Hot chestnut truffle with strawberry muse