Menu Degustacyjne w Borpince | Borpince

Menu Degustacyjne w Borpince

wyjątkowe węgierskie dania dostępne w formie menu degustacyjnego

Menu Degustacyjne dostępne codziennie! 

Prawdziwa uczta kulinarna w charakterze nowoczesnej kuchni węgierskiej, która zapewni niezapomniane wrażenia z wizyty w Borpince. W menu degustacyjnym znajdziecie sezonowe produkty z Węgier, które szef kuchni Jarek Ogonowski po mistrzowsku łączy z inspiracjami i technikami z różnych stron świata. 10-daniowe menu degustacyjne serwowane jest gościom  w całości  co pozwala spróbować wielu niecodziennych potraw, oryginalnych połączeń smakowych i najwyższej jakości surowców podczas jednego spotkania przy stole.

Każda potrawa z menu degustacyjnego może być również zamówiona w regularnej wielkości jako osobne danie.

W trosce o bezpieczeństwo i komfort wszystkich Gości prosimy o wcześniejszą rezerwację.

MENU DEGUSTACYJNE 120 zł
10 autentycznych węgierskich smaków serwowanych do stolika

Dania Główne

Csicsóka paprikás 42,-
Paprykarz z topinamburu z czarną soczewicą i kwaśną śmietaną
Jerusalem artichoke paprikash with black lentils and sour cream

Zander spárgában 52,-
Delikatny sandacz metodą sous-vide z sosem ze szparagów i chrupiącą siateczką z ziemniaków
Delicate sous-vide zander with asparagus sauce and crispy potato net

Kacsa combja 50,-
Udo kacze konfitowane w oliwie rozmarynowej, młode ziemniaki i buraki, mus z rabarbaru, puree z gruszki
SDuck leg confit in rosemary oil, new potatoes and beets, rhubarb mousse, pear puree

Desery

Levendula krém 16,-
Lawendowy cereme bruleé
Lavender cereme bruleé

Eper mousse orgonával 18,-
Mus z truskawek i rabarbaru z bzem z waniliową bitą śmietaną
Strawberry and rhubarb mousse with lilac and whipped cream