Menu Degustacyjne w Borpince
wyjątkowe węgierskie dania dostępne w formie menu degustacyjnego
Menu Degustacyjne dostępne codziennie!
Prawdziwa uczta kulinarna w charakterze nowoczesnej kuchni węgierskiej, która zapewni niezapomniane wrażenia z wizyty w Borpince. W menu degustacyjnym znajdziecie sezonowe produkty z Węgier, które szef kuchni Jarek Ogonowski po mistrzowsku łączy z inspiracjami i technikami z różnych stron świata. 10-daniowe menu degustacyjne serwowane jest gościom w całości co pozwala spróbować wielu niecodziennych potraw, oryginalnych połączeń smakowych i najwyższej jakości surowców podczas jednego spotkania przy stole.
Każda potrawa z menu degustacyjnego może być również zamówiona w regularnej wielkości jako osobne danie.
W trosce o bezpieczeństwo i komfort wszystkich Gości prosimy o wcześniejszą rezerwację.
MENU DEGUSTACYJNE 120 zł
10 autentycznych węgierskich smaków serwowanych do stolika
Dania Główne
Sült cékla kecskesajttal 36,-
Burak zapiekany z kozim serem i sadzonym jajkiem
Beetroot backed with goat cheese and poached egg
Sertés szűzpecsenye zöldbabbal 45,-
Polędwiczka wieprzowa w demiglasie z fasolką szparagową i warzywami
Pork tenderloin in demiglas with green beans
Erós sertés gulyás szilvával 42,-
Pikantny gulasz ze śliwkami podany z kluseczkami galuszka
Spicy gulash with plums and galushka noodles
Desery
Mascarpones tócsni gyümölccsel 17,-
Placki mascarpone z sezonowymi owocami
Mascarpone pies with seazonal fruits
Gesztenye fondant 21,-
Fondant kasztanowy z lodami i sosem truskawkowym
Chesnutt fondant with ice-cream and strawberry mousse