lunchbox | Borpince

LunchBox

catering z dostawą do biura lub domu

Ten catering nie odchudza – ten catering uszczęśliwia!

Z naszym LunchBoxem zabierzemy cię w prawdziwą kulinarną podróż! Codziennie ciekawe i oryginalne dania z różnych stron świata i porcja wiedzy o serwowanych potrawach. Zamów tygodniowy lub dłuższy catering a my codziennie przywieziemy świeży, pachnący i pyszny lunch do twojego domu lub biura. Przy okazji zdejmiemy ci z barków obowiązek codziennego gotowania dla rodziny 😉 Dania są komponowane z myślą zarówno o dorosłych jak i młodzieży szkolnej, której z pewnością przyda się poznawcza kulinarna wycieczka za granicę!

To typowy comfort food: przygotowujemy dania, które sami uwielbiamy ze składników, które najpierw własnoręcznie przetestujemy. Dania są oryginalne i stale rotowane. To kuchnia z pasją i sercem, w której nie ma miejsca na bylejakość i komercjalizację. Wszystko co przygotujemy jest zawsze świeże i z zachowaniem najwyższych standardów higieny i haccp. W końcu jesteśmy w branży od ponad 15 lat!

Poniżej menu na nadchodzące dwa tygodnie. Śmiało – po prostu spróbuj!

Poniedziałek 15 marca - kuchnia francuska

Boeuf Bourguignon – czyli wołowina po burgundzku w czerwonym winie jest chyba najpopularniejszą formą gulaszową na świecie. Sos powstaje z warzyw, mięsa i czerwonego wina przez bardzo długi czas gotowania. Alkohol który znajdował się w winie znika całkowicie przez odparowanie- zostaje tylko smak i zapach podobny do soku winogronowego.

Gratin ziemniaczany – odpowiedź na pytanie a gdyby zamiast smażyć chipsy zrobić z nich blok czekoladowy. Ciasto tysiąca warstw- powstaje przez prasowanie wielu cienko pokrojonych ziemniaków- następnie gotowy blok piecze się w niskiej temperaturze a na koniec smaży dzięki czemu widzimy pojedyncze warstwy ziemniaka.

Creme brulee – klasyczny deser francuski. Łączy w sobie bardzo proste składniki i złożone techniki. Śmietanka, wanilia i cukier są powoli podgrzewane a następnie łączone z żółtkami. Cała ta masa musi być jeszcze raz podgrzana w tzw. kąpieli wodnej a następnie schłodzona.

Wtorek 16 marca - kuchnia meksykańska

Krem z kukurydzy z posypką nachos – bez wątpienia w Meksyku istnieje swoisty kult kukurydzy i nie bez przyczyny, bo właśnie stamtąd pochodzą te złociste kolby. Trudno znaleźć meksykański przepis w którego skład kukurydza nie wchodzi- nie inaczej jest z tortillą która po usmażeniu zmienia się w chrupiące nachos.

Chili con carne – klasyczna teksańska potrawa której najważniejszym składnikiem jest drobno siekane mięso i chili. Piękna charakterystyka kuchni meksykańskiej- prosta, pożywna, pikantna i niesamowicie smaczna potrawa podawana najczęściej z nachos lub ryżem

Środa 17 marca - kuchnia wietnamska

Zupa pho – sycący aromatyczny bulion z makaronem ryżowym- od zwykłego rosołu różni się niesamowicie skoncentrowanym mięsnym smakiem- zwanym umami- jest to piąty ze smaków który rozróżnia nasz język pokryty w całości receptorami. Wczujcie się w lekko kleiste słodko-słone nuty smakowe—to właśnie legendarne umami- występuje oczywiście w mięsie, kościach ale też niektórych grzybach czy glonach.

Sajgonki – cudnie chrupiące krokieciki  z ciasta ryżowego smażone na głębokim tłuszczu. Można je przygotować z dowolnym farszem od owoców morza, mięsa, kuskusu do warzyw a nawet owoców. Najlepiej smakują z pikantnym słodko kwaśnym sosem.

Czwartek 18 marca - kuchnia niemiecka

Zupa czosnkowa z boczkiem – temat nie tak odległy od kuchni polskiej. Syta berlińska zupa oparta na bliskich nam smakach boczku, kiełbasy, czosnku czy majeranku. Ta gama przypraw świetnie charakteryzuje całą kuchnię niemiecką.

Knedle z ziołowym pesto – pierwsze knedle były nadziewane mięsem- coś na wzór naszych pyz- natomiast najbardziej powszechne stały się te na słodko- nadziewane śliwką, ale w niemieckich restauracjach często znajdziemy wytrawne knedle jako dodatek do dań głównych.

Sałatka z porów – na przestrzeni lat w kuchniach zawsze szukano składników które dodadzą daniom nieco pikanterii- jeszcze parędziesiąt lat temu w Europie najczęściej wykorzystywano do tego pieprz, cebulę i właśnie pora. Kult ostrej papryki jest stosunkowo młody ale jej potencjał zdecydowanie zdominował rynek ostrości.

Żeberka w piwie – Kolejny niemiecki klasyk- marynata z piwa świetnie wpływa na kruchość mięsa pozostawiając lekką goryczkę która podkreśla i wybija pozostałe smaki- szczególnie słodycz i słoność mięsa- często stosuje się do tego również gorczyce lub musztardę.

Piątek 19 marca - kuchnia tajska

Zupa dyniowo- kokosowa – orientalne tajskie smaki powinny nam się kojarzyć głównie ze świeżością, chrupkością, wykorzystaniem owoców i ostrych papryczek. Wszystko to znajdziecie w połączeniu z delikatną dynią która jednak ma swój charakterystyczny smak- cała sztuka polega na wydobyciu go a nie przykryciu innymi.

Sataye z kurczaka i krewetek z sosem orzechowym i warzywami – szaszłyki w marynacie z sosu ostrygowego, papryczek i kolendry dostępne w każdej lokalnej kuchni. Sos z orzeszków ziemnych świetnie kontrastuje i wydobywa smaki marynaty.

Zamów na tydzień lub dłużej!

Koszt tygodniowego cateringu LunchBox: 150 zł

…przez 5 kolejnych dni od poniedziałku do piątku

Śmiało, po prostu spróbuj!

*nasz sklep do automatycznych zamówień jeszcze się tworzy ale już dziś możesz zamówić w formularzu kontaktowym poniżej

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

    Przekazane przez Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez BETKA BEATA TRÓN-NOWAK, ul. Zgoda 1, 00-018 Warszawa, NIP:524-221-16-31, REGON: 017274098 w celach związanych z udzieleniem odpowiedzi na Państwa żądanie zgłoszone za pośrednictwem formularza kontaktowego. Przysługuje Państwu prawo do żądania od administratora danych dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, lub sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego. Odbiorcami danych mogą być podmioty zajmujące się obsługą informatyczną lub marketingową administratora danych. Dane osobowe będą przetwarzane do czasu udzielenia odpowiedzi na Państwa żądanie. Więcej informacji zostało zawartych w dokumencie „Informacje od administratora danych osobowych”.