Menu | Borpince

Menu

„At Borpince we are interested in the authentic experience of Hungarian cuisine, provided thorough modern cooking methods and attractive dish presentation techniques. While cooking, we focus on the quality and the origin of the products, which are served with fine-dining panache, providing our guests with a fantastic visual and gustatory experience. However, we do not to want change the essence and the original character of the dishes, and try to do our best to reproduce the original recipes of Magyar cuisine. At Borpince there are a few items on the menu that change dynamically. Each week we change two or more positions, so you have an opportunity to follow the season and try new dishes on a regular basis.”

kucharz-jarek-ogonowski
the head chef

Jarek Ogonowski

Levesek / Zupy / Soups

Bográcsgulyás 12,-
Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Halászlé  12,-
Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołk
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

Levesek / Zupy / Soups

Bográcsgulyás 12,-
Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami galuszka
Spicy goulash soup with galushka noodles

Halászlé  12,-
Tradycyjna zupa rybna z filetem suma serwowana w kociołk
Traditional fish soup with fillet served in a cauldron

Föételek / Dania Główne / Main Courses

Kacsamell meggy mártással 55,-
Pierś kacza sous-vide z sosem wiśniowo-szczawiowym
Sous-vide duck breast with cherry-sorrel sauce

Szegedi bivalyborda 55,-
Konfitowane żebro bawoła z kapustą po segedyńsku
Confit buffalo rib with Segedy cabbage

Chardonnay harcsafilé 52,-
Flambirowany filet suma z cytrusami, gąbką szpinakową, żelem z melona i Tüzkó Chardonnay Barique
Flambéed catfish fillet with citrus, spinach sponge and melon-Tüzkó Chardonnay Barique jelly

Harcsa paprikás 55,-
Paprykarz z suma z piklowaną szalotką i kwaśną śmietaną
Catfish paprikash with pickled shallots and sour cream

Lecsó 36,-
Papryka, pomidory, cebula, czosnek, kiełbasa z mangalicy, duszone w klasycznym węgierskim stylu
Onions, garlic, tomatoes, paprika and mangalica sausage stewed in a classic Hungarian style

Sertés szűzpecsenye paprikás 40,-
Paprykarz z polędwiczki wieprzowej w gęstym śmietankowo- paprykowym sosie z kwaśną śmietaną
Pork tenderloin in a thick paprika sauce with sour-cream

Debreceni marhatokány 42,-
Wołowina duszona z warzywami, kiełbasą z mangalicy i groszkiem cukrowymi
Beef stewed with vegetables, mangalica sausage and sugar peas

Pörkölt  40,-
Ognisty gulasz wieprzowy z prażonym korzeniem pietruszki
Spicy pork goulash with roasted parsley root

Köretek / Dodatki / Sides

Juhtúrós goluska 8,-
Goluszki zapiekane z bryndzą
Golushka noodles baked with sheep cheese

Zöldbab szalonnával 12,-
Fasolka szparagowa ze słoniną z mangalicy
Green beans with mangalica bacon

Petrezselyemgyökér püré 12,-
Truflowe puree z korzenia pietruszki
Truffle puree of parsley root

Sóban sült burgonya 8,-
Ziemniaki pieczone w soli
Potatoes baked in salt

Könnyű saláta 9,-
Selekcja sałat z dressingiem z bzu
Selection of lettuces with lilac dressing

Cheddar tarhonya 12,-
Tarhonya zapiekane w beszamelu z serem cheddar
Tarhonya baked in béchamel sauce with cheddar cheese

Borpince kenyér 8,-
Pieczywo Borpince z oliwą rozmarynową
Borpince bread with rosemary oil

Köretek / Dodatki / Sides

Juhtúrós goluska 8,-
Goluszki zapiekane z bryndzą
Golushka noodles baked with sheep cheese

Zöldbab szalonnával 12,-
Fasolka szparagowa ze słoniną z mangalicy
Green beans with mangalica bacon

Petrezselyemgyökér püré 12,-
Truflowe puree z korzenia pietruszki
Truffle puree of parsley root

Sóban sült burgonya 8,-
Ziemniaki pieczone w soli
Potatoes baked in salt

Könnyű saláta 9,-
Selekcja sałat z dressingiem z bzu
Selection of lettuces with lilac dressing

Cheddar tarhonya 12,-
Tarhonya zapiekane w beszamelu z serem cheddar
Tarhonya baked in béchamel sauce with cheddar cheese

Borpince kenyér 8,-
Pieczywo Borpince z oliwą rozmarynową
Borpince bread with rosemary oil

Édességek / Słodkości / Sweets

Gundel palacsinta 25,-
Płonący naleśnik z musem orzechowym i czekoladą
Flaming pancake with walnuts and chocolate topping

Gesztenyepüré 18,-
Puree z kasztanów z rumem i waniliową bitą śmietaną
Chestnut puree with rum and vanilla whipped cream

Gesztenye Truffle 28,-
Gorąca trufla kasztanowa z musem truskawkowym i lodami waniliowymi
Hot chestnut truffle with strawberry mousse and vanilla ice cream

Körte crumble 25,-
Świeżo zapieczone gruszkowe crumble z sosem pina colada
Freshly baked pear crumble with pina colada sauce

* The menu presented on the website may differ slightly from the one available at the restaurant.