FŐÉTELEK – Dania główne

wegierskiej kuchni dania główne
Borpince - aromatyczna kuchnia węgierska
Kacsamell Chorizo chutney-val sárgaborsó pürével
Pieczona pierś kaczki z julienne z pikantnej kiełbasy i kremowym puree z grochu
47,-
Libacomb káposztáskockával
Duszone udo gęsie z karmelizowaną kapustą z kminkiem i łazankami
64,-
Borjúpaprikás
Łagodny paprykarz cielęcy podany z goluszkami
44,-
Brassói aprópecsenye
Kawałki wieprzowiny zasmażane z cebulą, talarkami ziemniaczanymi
przyprawione aromatycznym czosnkiem i majerankiem
38,-
Sertéspörkölt
Ognisty gulasz wieprzowy podawany z goluszkami
38,-
Szűzérmék magyarosan
Polędwiczki wieprzowe podane z pikantnym lecso i opiekanymi ziemniakami
42,-
Csülök
Pieczona golonka podana z surówką z marynowanej kapusty i ziemniakami z cebulą
41,-
Cigánypecsenye lángossal
Karkówka w marynacie czosnkowej, podawana na tradycyjnie smażonym langoszu
38,-
Debreceni marhatokány
Duszone paski wołowiny z warzywami i kiełbasą podana z makaronem tarhonya
44,-
Rostbef Budapest módra
Soczysty stek wołowy z warzywami duszonymi z wątróbką drobiową
z talarkami ziemniaków
52,-
Barwa smaków na dwoje
Półmisek z aromatycznym lecsó, pikantnym gulaszem wieprzowym, brassói i wołowym tokanyem podany z goluszkami i opiekanymi ziemniakami
82,-
Fatányéros
Pokaźna decha mięs z opiekanymi ziemniakami i surówką z marynowanej kapusty
152,-