ELŐÉTELEK – Przystawki

Borpince - aromatyczna kuchnia węgierska
Hidegtál
Półmisek zimnych specjalności węgierskich
68,-
Libamáj parfait
Parfait z wątróbki gęsiej z grzanką i galaretką z wina Tokaji
25,-
Májpástétom
Pasztet z wątróbki drobiowej z brandy
17,-
Haltatár
Delikatny tatar rybny z sumem i kaparami
23,-
Körözött
Pasta z bryndzy z dodatkiem słodkiej papryki
15,-
Tatárbifsztek
Smakowicie przyprawiony tatar wołowy z cebulą i korniszonami
24,-
Libamaj gyümölcsökkel
Gęsie foie gras marynowane w Tokaju Aszu z grilowanymi owocami
34,-
Grillezett gomolyasajt
Grillowany ser gomolya z chutneyem z cebuli na gorąco
19,-
Hortobágyi palacsinta
Naleśnikowy z gulaszem wieprzowym i pikantnym sosem paprykowym
21,-