ELŐÉTELEK – Przystawki

Borpince - aromatyczna kuchnia węgierska
Körözött
Pasta z bryndzy z dodatkiem słodkiej papryki
15,-
Libamaj gyümölcsökkel
Gęsie foie gras marynowane w Tokaju Aszu z grilowanymi owocami
34,-
Májpástétom
Pasztet z wątróbki drobiowej z brandy
17,-
Tatárbifsztek
Smakowicie przyprawiony tatar wołowy z cebulą i korniszonami
24,-
Hidegtál
Półmisek zimnych specjalności węgierskich
68,-
Haltatár
Delikatny tatar rybny z sumem i kaparami
23,-
Grillezett gomolyasajt
Grillowany ser gomolya z chutney-em z cebuli na gorąco
24,-
Hortobágyi palacsinta
Naleśnikowy z gulaszem wieprzowym i pikantnym sosem paprykowym
21,-
Lángos
Placek z czosnkiem i kwaśną śmietaną
11,-