APRÓHÚSOK – Dania Gulaszowe

Borpince - aromatyczna kuchnia węgierska
Borjúpaprikás – Łagodny paprykarz cielęcy podany z goluszkami44,-
Lecsó – Papryka i pomidory duszone z cebulą podane z ryżem34,-
Brassói aprópecsenye – Kawałki wieprzowiny zasmażane z cebulą, talarkami ziemniaczanymi przyprawione aromatycznym czosnkiem i majerankiem38,-
Sertéspörkölt – Ognisty gulasz wieprzowy podawany z goluszkami39,-
Debreceni marhatokány – Duszone paski wołowiny z warzywami i kiełbasą podane z makaronem tarhonya44,-
Vegyes zöldségek – Węgierski gulasz warzywny z bryndzą owczą i kluseczkami goluszka28,-
Barwa smaków na dwoje – Półmisek z aromatycznym lecsó, pikantnym gulaszem wieprzowym, brassói, wołowym tokanyem podany z goluszkami i opiekanymi ziemniakami82,-